Skoči na glavno vsebino

Noč v šolski knjižnici

V petek, 22. aprila, ko poteka vseslovenska akcija Noč v knjižnici, smo se tudi na naši šoli zbrali učenci in učiteljice, da skupaj preživimo večer ob knjigah.
Povabile smo po štiri učence prvih treh razredov.

Ker bi letos, 11. februarja, pisateljica Ela Peroci praznovala 100 let, smo se odločile, da bo večer ob knjigah posvečen njej in njenemu literarnemu ustvarjanju.
Ob napovedani uri smo se veseli in vsi polni pričakovanj zbrali v knjižnici, učenci so z radovednostjo opazovali pripravljene aplikacije in razstavo knjig.
Najprej smo jim ob plakatu predstavili pisateljico, nekaj zanimivosti iz njenega življenja, predvsem pa nabor njenih knjig, ki jih v naši knjižnici ni malo.
Po prebrani pravljici Telefon smo reševali literarni kviz. Po kvizu smo poslušali zgodbo Moj dežnik je lahko balon. Knjižničarka Brigita in učiteljica Božena sta zgodbo izmenično brali, Maruša pa se je z dežnikom sprehodila po domačem travniku, skozi deželo Klobučarijo in poletela nad širno Ljubljano.
Učenci so z občudovanjem opazovali njeno igro in ples z dežnikom.
Po branju in pogovoru smo z umetnico Marušo in učiteljico Boženo ilustrirali zgodbo in izdelovali dežnike iz papirja.
Ob koncu smo se z baloni v rokah spustili po stopnicah in pred stekleno dvorano postavili razstavo naših izdelkov, okrog panojev smo razprostrli prave dežnike, saj je bilo vreme kot naročeno za naš večer. Nastala je pravcata pisana dežela »Dežnikarija«.

Ob 21.00 se je naše druženje zaključilo, učencem smo za popotnico podarile balon in spominsko znamko Ele Peroci. Vzeli so še dežnike in s starši odšli v deževno noč.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost