Učbeniški sklad je bil v skladu z ZOFVI in Pravilnikom o upravljanju učbeniških skladov ustanovljen zato, da se je staršem in njihovim otrokom zagotovilo učbenike, ki so jih učenci potrebovali pri pouku, po nižji ceni. Starši so s tem prihranili najmanj 2/3 skupne cene vseh potrebnih učbenikov za določen razred.

S šolskim letom 2008/2009 pa je Ministrstvo za šolstvo in šport sprejelo sklep, da si lahko vsi učenci od 1. do 9. razreda osnovne šole IZPOSODIJO učbenike BREZPLAČNO.

Delovne zvezke in ostale potrebščine lahko naročite preko spletnih strani založb in papirnice Margala na Igu. (4. do 9. razred). V papirnici Margala se lahko oglasite tudi osebno. Za naročanje delovnih zvezkov smo do danes dobili spletno povezavo od Kopije-nove in papirnice Margala.

Na podlagi izbora delovnih zvezkov, šolskih potrebščin in ostalih gradiv, ki jih bodo učenci uporabljali pri pouku v naslednjem šolskem letu, bodo ažurirali sezname za naročanje v DZS knjigarnah in papirnicah ter v njihovi spletni trgovini na: https://www.dzs.si.

Takoj, ko bomo dobili povezavo Mladinske knjige, jo bomo dodali na tole obvestilo. Seznami učbenikov, delovnih zvezkov in potrebščin so objavljeni tudi pod zavihkom knjižnica /učbeniški sklad/. Sezname si lahko tudi natisnete.

Starše učencev, ki bodo naslednje šolsko leto obiskovali 4. razred obveščamo, da bodo uporabljali različne učbenike in delovne zvezke. Ker razredi še niso oblikovani, Vaši učenci še niso prejeli seznamov. Sezname boste skupaj z obvestilom svetovalne delavke prejeli po pošti na dom v prvi polovici meseca julija oz. takoj, ko bomo imeli pripravljene podatke.

 Učenci 1. triletja bodo učbenike in delovne zvezke prejeli prvi šolski dan.

 Učenci od 4. do 9. razreda pa bodo učbenike prejeli v prvem tednu pouka.

Lep pozdrav

 Skrbnica učbeniškega sklada

Brigita Stropnik Arapović