Skoči na glavno vsebino

– SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE – V 2023 TRETJE LETO ZAPORED

Vsak izmed nas je del globalne težave zavržene hrane, zato moramo postati del rešitve. V Sloveniji si k manjšim količinam zavržene hrane prizadevamo s Slovenskim dnem brez zavržene hrane ter z aktivnostmi, ki potekajo pod njegovim okriljem.

Prvi Slovenski dan brez zavržene hrane je leta 2021 potekal prvič, njegovi pobudniki pa so bili različna podjetja in organizacije, ki so se povezala v partnersko sodelovanje z misijo, da en dan v letu namenimo ozaveščanju javnosti, spodbujanju k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane ter izobraževanju o praktični uporabi neporabljenih prehrambnih izdelkov.

Ključni namen aktivnosti ob Slovenskem dnevu brez zavržene hrane je slehernega posameznika spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane ter predstaviti številne možnosti uporabe prehrambnih izdelkov, ki pogosto ostanejo neporabljeni, ter ozaveščati o pomenu preudarnega načrtovanja nakupov.

Cenite hrano, ki jo imate in jo porabite do konca. Poglejte si videoposnetek, ki smo ga pripravili v skupini podaljšanega bivanja OPB9.

Bodite lepo,

vaša skupina OPB9 z učiteljico Evo P.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost