Skoči na glavno vsebino

Priporočilo MIZŠ – izobraževanje na daljavo

Izredno smo veseli, da ste starši in učenci skrajno resno vzeli izobraževanje na daljavo. Zaradi preobremenjenosti je prišlo do težav s spletnimi sistemi, ki tovrstno izobraževanje omogočajo.

Upamo, da vam to ni povzročilo preveč slabe volje, saj se res vsi trudimo. Tako zaposleni na Arnesu kot tudi vsi naši učitelji, ki pridno dopolnjujejo vsebine na spletnih učilnicah, da bi učilnice delovale kot bi morale.

Na MIZŠ so današnje dogajanje budno spremljali in ob tem izdali nekaj priporočil. Za učence in starše priporočajo naslednje:

  • Spletne učilnice: učenci od 1. do 5. razreda naj jih praviloma ne uporabljajo med 9:00 in 12:00 uro. V tem času naj ti učenci, če je le mogoče, uporabljajo druga orodja ali spremljajo prvi program Televizije Slovenija, ki v tem času predvaja program z izobraževalnimi vsebinami, ki so primerne za to starostno skupino.
  • Spletne strani šol: skrbnikom spletnih strani predlagamo, naj ne nalagajo video posnetkov neposredno na spletno stran šole, temveč na video portale s povezavami. Prav tako jih naprošamo, da pozovejo starše in skrbnike, naj v dopoldanskem času obiske spletnih strani zmanjšajo na najnujnejše.

Več priporočil pa na povezavi (KLIK).

Edina Gerzić, ROID OŠ Ig

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost