Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO ZA STARŠE / UČENCE, dne 8.11.2020 – ŠOLANJE NA DALJAVO

Kot že vam sporočeno, šolanje na daljavo od jutri, 9.11.2020 dalje, pa do naslednjih navodil in sklepa pristojne ministrice, izvajamo za vse učence na daljavo. Šola bo tako izvajala obvezni in razširjeni program, ne bo pa izvajala dejavnosti kot so: ekskurzije, plavalni tečaj, kolesarski izpit…

Pouk na daljavo izvajamo na prilagojen način, saj učenci potrebujejo drugačne usmeritve in več časa, kot če bi bili v šoli. Pri načrtovanju dnevne in tedenske obremenitve učencev bomo posebej pozorni na obremenitve učencev s šolskim delom in obveznostmi v drugačnih pogojih dela.

OBLIKE DELA -delo bo potekalo tako kot doslej preko spletnih učilnic (objava gradiv: razredniki, učitelji predmetov), video srečanj (urnik na spletni strani; povezave do video srečanj in ostala obvestila bodo učencem posredovali učitelji v spletnih učilnicah ali po e-pošti), e-pošte, telefonskih pogovorov po potrebi.

STIKI (e – naslovi zaposlenih) so vam na voljo kot doslej na spletni strani. Prosimo, da se najprej in sproti obračate na razrednika svojega otroka, oziroma učitelja predmeta.  Pri tem vas prosimo, da ste čimbolj konkretni (situacija, razred, termin, učitelj…).  Verjamem, da bomo skupaj našli rešitev. Tudi v prihodnje se bomo trudili  biti  odzivni v najkrajšem možnem času.

Če se soočate s težavami tehnične narave, lahko neposredno  nagovorite računalnikarico Edino GERZIĆ, ki vam bo pomagala pri odpravi težav.

 

DRAGI UČENCI in UČENKE,

žal vaše učilnice na šoli že nekaj časa samevajo.  Šolski prostori brez vašega živžava in učnega nemira resnično samevajo, pogrešamo vse to dogajanje…..  Časi pa so žal takšni, da se moramo prilagoditi okoliščinam in poskrbeti najprej za naše zdravje. Vsi se moramo potruditi in dosledno spoštovati napotke in ukrepe za zajezitev širjenja epidemije, da se bomo lahko čimprej družili v prostorih na naši šoli.

Do takrat pa nadaljujemo s šolanjem na daljavo. V pomoč smo vam pripravili tudi Pravila vedenja na video srečanjih  in Nasvete za delo in učenje na daljavo. Oboje vam je na voljo na spletni strani šole. Pričakujemo, da si jih preberete in jim sledite v svojem ravnanju. Upamo, da vam bodo v pomoč pri vašem delu in učenju.

Ne pozabite redno spremljati šolsko e-pošto in obvestila v spletnih učilnicah. Vaše razredničarke/razredniki so tisti, na katere  lahko najprej naslovite svoja vprašanja.

Ker pa se včasih znajdemo v stiski,  se ne počutimo dobro,  ne vemo, kaj in kako naprej, takrat lahko pokličete ali napišite sporočilo našima svetovalnima delavkama  Damjani JAZBINŠEK ali Jolandi ŠPANINGER. Zagotovo vam bosta prisluhnili in vam pomagali, da bo vaša težava zbledela.

Predvsem pa pričakujemo, da boste odgovorno pristopili k učenju na daljavo, saj je to vaša obveza in odgovornost. Poskusite čim več sami postoriti, šolsko delo je  vaša obveznost in odgovornost, starši pa vam bodo pri tem zagotovo v oporo. Ohranite pozitivno naravnanost, pomagajte si med seboj, ko nas potrebujete, pišite ali pokličite. Verjemite, da tudi nam ni lahko, vemo pa, da bomo skupaj in z medsebojnim zaupanjem prebrodili tudi to.

 

SPOŠTOVANI STARŠI,  

Vemo in razumemo, da vam ni lahko v teh časih biti hkrati v različnih vlogah. Hvala za vaše dosedanje sodelovanje, razumevanje situacije, za vaše konstruktivne pripombe in predloge, tudi  za vaše pohvale.

Prosimo, da še naprej skrbite za doslednost pri spoštovanju ukrepov za zajezitev epidemije in umiritev tega,  za vse nas nehvaležnega in stresnega obdobja, s ciljem, da se čimprej vidimo.

 

Ostanite zdravi in pazite nase.

Biserka V. Malnar,  ravnateljica

 

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost