Skoči na glavno vsebino

Obvestilo za učence in starše, 9. 4. 2021

Drage učenke in učenci, spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada RS sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki velja do 18. aprila.

S ponedeljkom, 12. 4. 2021, bomo pouk ponovno izvajali v prostorih šole. Pravila in omejitve pa ostajajo v celoti enaka, kot so veljala v tednu pred zaprtjem.

Ponovno prosimo, da starši dosledno sporočate vsako potrjeno okužbo (Covid-19) pri vašem otroku, učenki/učencu naše šole. Le na ta način lahko šola izpelje vse predpisane postopke odzivanja o potrjenem primeru okužbe s SARS CoV-2 v zavodu, tako kot to določajo navodila NIJZ. S tem se v zavodu zagotovi omejevanje nadaljnjega širjenja okužbe s SARS CoV-2 in zavaruje druge otroke, zaposlene v zavodu ter posledično tudi njihove družine.

Naprošamo, da otroci in starši tudi v zasebnem življenju upoštevate priporočila NIJZ, ki za čas trajanja epidemije odsvetuje druženje z drugimi osebami izven družine. V šolo naj prihajajo samo zdravi učenci in učenke brez kakršnihkoli bolezenskih znakov.

Opozarjamo tudi vas učenke/učenci, da nosite zaščitne maske in upoštevate medosebno preventivno varnostno razdaljo, ko se zbirate v skupinah (npr. pri vstopu v šolo, pri čakanju na prevoz …).

Podaljšano bivanje se izvaja za učenke/učence od 1. do 3. razreda. Za učenke/učence 4. in 5. razreda se organizira podaljšano bivanje le za tiste učenke/učence, ki to nujno potrebujejo.

Svetujemo, da učenci čim manj uporabljajo javni prevoz.

 

                                                                        Ravnateljica Biserka V. Malnar

                                                                        Pomočnici ravnateljice Andreja A. Babšek in Barbara Flajnik

Ig, 9. 4. 2021

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost