Repa velikanka

Aleksej Tolstoj, vir: https://www.mladinska-knjiga.si/ 

Velika slikanica z izvrstnimi ilustracijami pripoveduje o moči sodelovanja in o tem, da prav vsak, pa naj bo droben kot majcena miška, lahko kaj prispeva za skupno dobro.

 


 

52-nadstropna hišica na drevesu

Andy Griffiths, vir: https://www.miszalozba.com/

Neverjetna hišica, v kateri živita Andy in Terry, nenehno raste: dodala sta ji trinajst novih nadstropij, vključno s sobo za razbijanje lubenic, s strojem za valove, z igro »Kače in lestve« v naravni velikosti (s pravimi lestvami in pravimi kačami), z izstreljevalnikom korenja na raketni pogon, z akademijo za urjenje nindža polžev in z najmodernejšo detektivsko agencijo z vso najmodernejšo detektivsko tehnologijo, kar je prava sreča, ker morata razrešiti VELIKO skrivnost: kje je gospod Veliki nos?


Dober dan za plezanje po drevesih

Jaco Jacobs, vir: https://www.miszalozba.com/

Marnus ima dovolj tega, da je neviden, da živi v senci svojih bratov. Starejši brat je dober pri postavljanju plavalnih rekordov in lomljenju dekliških src. Mlajši brat je že zdaj premeten poslovnež, ki ga je z ukano pripravil do tega, da bo vse poletje pomival posodo. A ko se nekega jutra na pragu s peticijo pojavi dekle po imenu Leila, se začne nepričakovana pustolovščina. Marnus ima končno priložnost biti opažen. 

 


Stripovski klub Mačjega mulca (1. knjiga)

Dav Pilkey, vir: https://www.mladinska-knjiga.si/ 

Še ena zbirka Dava Pilkeya, »očeta« mega uspešnic kapitana Gatnika in Pasjega moža – Stripovski klub Mačjega mulca! Paglavci v njem ustvarjajo na veliko: preizkušajo najrazličnejše tehnike pri risanju stripov, pri čemer jim pomaga potrpežljivi Čofko. Vmes se zgodi cel kup zabavnih reči in se tudi marsičesa nauči. Dav Pilkey v vsaki novi knjigi združuje ustvarjalne zgodbe za otroke z dobrimi življenjskimi napotki, takimi, s katerimi ne razočara mulcev. Tudi v tej seriji knjig jih ne bo! Kako rišeš stripe, ob katerih pokaš od smeha?


Strašilka

Davorka Štefanec,  vir: https://www.mladinska-knjiga.si/ 

Nominacija za nagrado modra ptica  Napeta in vznemirljiva ljubezenska zgodba, ki se dogaja v fantazijskem svetu. Mladinski roman Strašilka je bil leta 2020 nominiran za nagrado modra ptica. Mlada ljubezen, razpeta med dva svetova Alba je na svoji zadnji misiji, preden postane najmlajša vladarica Podsveta. Le še lepega, prijaznega in priljubljenega Oliverja mora rešiti, pa bo. Nalogo sicer uspešno opravi, a kaj, ko s tem, ko rešuje Oliverjevo šibko srce, neizogibno izgublja voljo, da bi zapustila Medsvet, Oliverja in njegovo družino. Vname se mlada ljubezen, ki se zdi povsem nemogoča, Alba, razpeta med dva svetova, pa je prisiljena sprejeti težko odločitev. »Ne moreš kaj?!« je zaklical za mano. »Ne morem se posloviti od tebe,« sem odgovorila, ampak me ni mogel več slišati. Dvignila sem krilo, preskočila ograjo in tekla, tekla, tančica se mi je zatikala v grmovje in se trgala, tako kot moje srce. Pognala sem se v temno jezero, sile zemlje so me že vlekle k sebi.