Skoči na glavno vsebino

VPIS V SREDNJEŠOLSKE IZOBRAŽEVALNE PROGRAME – OBJAVA ŠTEVILČNEGA STANJA PRIJAV V POSAMEZNE PROGRAME SREDNJIH ŠOL

Na spletni strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje so objavili številčno stanje prijav v posamezne programe srednješolskega izobraževanja.

S klikom na spodnjo povezavo boste lahko tudi sami spremljali dnevno stanje prijav v različne vrste programov ter stanje prostih mest: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ (rubrika oz. poglavje Prosta mesta, stanje prijav in vpisa v srednje šole).

Po seštevku točk obveznih predmetov 7. in 8. razreda boste za vašega otroka na srednji šoli lahko preverili, kako bi se po teh prvih podatkih uspel uvrstiti oz. kako uspešen je v primerjavi z ostalimi vrstniki, ki so izbrali isti program.

Da boste pridobili to informacijo, lahko kontaktirate svetovalno službo srednje šole ali pa preverite na njihovi spletni strani (nekatere srednje šole bodo objavile natančno stanje prijav s točkami).

Če ocenite, da na šolo, na kateri ima prijavo vaš otrok, ne bo sprejet, imate možnost prenosa prijave. Do 23. aprila (najkasneje do 15. ure) je čas za prenos prijave na drug program ali na drugo šolo, če se skupaj z vašim otrokom odločite o tem.

Prenos prijav bo potekal elektronsko. V priponkah vam posredujemo:

Časa za premislek je dovolj, po nasvet oz. če imate kakšno vprašanje, dilemo, pa se lahko obrnete tudi na šolsko svetovalno službo.

Srečno!

Damjana Jazbinšek, šolska svetovalna služba

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost