Skoči na glavno vsebino

PROMETNA VARNOST ob pričetku novega šolskega leta

Spoštovani starši, učenke in učenci!

Novo šolsko leto pričenjamo v oteženih prometno varnostnih razmerah. Zaradi infrastrukturnih izboljšav v kraju moramo vsi skupaj potrpeti in maksimalno poskrbeti za varnost. V neposredni bližini šole, na Govekarjevi cesti je zaradi tega močno povečan promet. To prinaša dodatno nevarnost za  naše učence, ki se ponovno vračajo v šolske klopi. Še posebno za naše najmlajše.

Za večjo varnost prometa bo na Govekarjevi cesti razširjena cona umirjenega prometa na hitrost 30 km/h.  Dodatno bodo na cestišču postavljene ovire in merjena hitrost vozil.

Za varnost na cesti bodo poskrbeli policisti, redarska služba ter člani društva upokojencev. Slednji opravljajo nalogo prostovoljno in predano, zato upoštevajte njihovo pomoč pri doseganju večje varnosti otrok.

Avtobusni prevozniki bodo učence pripeljali na avtobusno postajo pred šolo. Starše in učence naprošamo, da preberejo pravila pri uporabi šolskih prevozov

Učenci, ki prihajate iz smeri AP Ig in Zabrv obvezno uporabite varno pot mimo Centra Ig in ne hodite preko ožine.

Na državni cesti Banija, kjer potekajo dela, lahko pešci uporabljajo pločnik.

Prvi šolski dan pričakujemo v okolici šole in vrtca gnečo. Za potrebe parkiranja staršev bo odprto šolsko igrišče.

Prosimo vas, da ne obremenjujete prometne situacije z vozili, če to ni potrebno. Starše otrok iz Iga prosimo, da pospremite otroke v šolo peš. Z otrokom prehodite njegovo šolsko pot in ga seznanite s pravilnim in varnim ravnanjem v prometu.

Želimo vam prijeten in varen začetek novega šolskega leta.

 

Vodstvo šole

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost