Skoči na glavno vsebino

– Predizbor mladih deklamatorjev 32. Župančičeve frulice

V četrtek, 19.  maja 2022, smo na šoli gostili udeležence predizbora mladih deklamatorjev  in pripovedovalcev 32. Župančičeve frulice. Z deklamacijami izbranih pesmi Davida Bedrača se je predstavilo 26 deklamatorjev z desetih  osrednjeslovenskih osnovnih šol in še 3 pripovedovalci s treh gimnazij. Gimnazijci so pred komisijo pripovedovali odlomek iz romana Agni Boruta Kraševca.

Na  izbor se je uvrstila in z deklamacijo nastopila tudi naša učenka Sara Purkat iz 6. d. Nastopajoče učence in dijake, njihove mentorje ter člane komisije so s krajšim pevskim nastopom najprej pozdravile članice otroškega in mladinskega pevskega zbora pod mentorstvom učiteljice Polone Kukovica, nato jim je dobrodošlico izrazila še naša ravnateljica, gospa Tanja Rozman.

Nastope je ocenjevala strokovna komisija za izbor najboljšega deklamatorja in pripovedovalca Župančičeve frulice 2022 v sestavi: Sara Horžen, Tomaž Gubenšek in Žiga Bratož.

Najboljši deklamator in pripovedovalec bosta dobila Pastirski rog za najboljšega deklamatorja oz. pripovedovalca leta 2022.  To se bo zgodilo na zaključnem   srečanju in slovesni razglasitvi zmagovalcev 32. Župančičeve frulice, ki  bo 11. junija 2022 ob 18. uri v Kulturnem domu Črnomelj.

Mirjam Sečnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost