Skoči na glavno vsebino

Obvestilo za učenke in učence, ter njihove starše – 23. 1. 2021

Drage učenke in učenci 1. triletja, spoštovani starši, lepo pozdravljeni pred ponovnim začetkom pouka v šolskih prostorih.

V šolske klopi se učenke in učenci vračajo v torek, 26. 1. 2021. Prosimo, da vse informacije natančno preberete in spremljate obvestila na spletni strani šole (oz. zavihek podružnice), ki jih bomo sproti dopolnjevali in osveževali. Lahko se spreminjajo glede na trenutno epidemiološko situacijo.

V šolo smejo vstopati le ZDRAVI učenci (brez povišane temperature, zamašenega nosu/nahoda, otroci, ki ne kašljajo in kihajo, nimajo driske, občutka slabosti …). Prosimo, da to dosledno upoštevate, saj bomo le tako lahko zagotovili varen pouk v šoli.

Učenke in učenci bodo v šolo vstopali skozi VHOD 3. Obrazne maske so OBVEZNE. Nošenje mask je obvezno v skupnih prostorih (hodniki, stranišče itd.). Starše prosimo, da poskrbite, da vaš otrok ob prihodu v šolo nosi masko. V učilnici maske za učenke in učence niso obvezne.

Za prvošolce bo organizirano jutranje varstvo od 6.20 dalje. Ostali učenci in učenke naj v šolo pridejo ob 8.00.

Predlagamo, da otroci v šolo prihajajo čim kasneje (starši ne vstopate v šolsko stavbo-hvala za razumevanje), saj tesni stiki in bližnje druženje ne bodo možni.

Vozni redi avtobusov in kombijev ostajajo enaki, le šolski kombi ima prilagojen urnik, kar pomeni, da bo z Dobravice odpeljal ob 8.00.

Vse dejavnosti (jutranje varstvo, pouk, podaljšano bivanje) bodo potekale le v »mehurčku« – matičnem razredu – v skupini. Mešanja skupin ne bo.

Podaljšano bivanje je organizirano do 16.30. Zaradi čim manjše možnosti prenosa okužb vas naprošamo, da otrok odide domov čimprej, ko je to mogoče.

Večina otrok si vrnitve v šolske klopi želi in se veseli druženja s sošolciZa marsikoga pa bo to stresen korak. V šoli se bomo potrudili, da se bodo otroci počutili dobro, seveda pa bomo dosledno upoštevali priporočila NIJZ. Prosimo, da se starši s svojim otrokom pogovorite in ga s pozitivnimi besedami pospremite v šolo.

 Želimo vam uspešen povratek, predvsem pa pozivamo vse sodelujoče v VI procesu, da upoštevamo higienska priporočila v največji možni meri in tako poskrbimo za naše zdravje.

 

Ravnateljica Biserka V. Malnar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost