Skoči na glavno vsebino

NOVA MERILA ZA IZBIRO KANDIDATOV V PRIMERU OMEJITVE VPISA ZA ŠOL. L. 2021/2022 (9. r.)

NOVA MERILA ZA IZBIRO KANDIDATOV V PRIMERU OMEJITVE VPISA V PROGRAME SREDNJEGA POKLICNEGA IZOBRAŽEVANJA, SREDNJEGA STROKOVNEGA IN TEHNIŠKEGA IZOBRAŽEVANJA TER GIMNAZIJ ZA ŠOL. L. 2021/2022

 

Spoštovani starši devetošolcev!

Obveščamo vas, da je ministrica za izobraževanje, znanost in šport izdala sklep, s katerim se spreminjajo merila za izbiro kandidatov v primeru vpisa v srednješolske izobraževalne programe za šol. l. 2021/2022.

Pri omejitvi vpisa se kandidati izbirajo na podlagi razvrstitve z uporabo točk iz zaključnih ocen obveznih predmetov zadnje triade osnovne šole. Do sedaj je veljalo, da če se na spodnji meji razvrsti več kandidatov z istim številom točk iz ocen, se izbira med njimi nato opravi na podlagi točk, doseženih na nacionalnih preverjanjih znanja iz slovenščine in matematike. V tem delu se letos merila za izbiro kandidatov spreminjajo. Zaradi epidemiološke situacije v državi je bila sprejeta odločitev, da se nacionalno preverjanje znanja na osnovnih šolah za devetošolce v tem šolskem letu sicer izvede, vendar se dosežki na tem preverjanju ne bodo upoštevali pri vpisu v srednješolske izobraževalne programe. V primeru, da se bo letos na spodnji meji razvrstilo več kandidatov z istim številom točk iz ocen vseh obveznih predmetov zadnje triade osnovne šole, se bo izbira med njimi namesto uporabe seštevka točk, doseženih na nacionalnem preverjanju znanja, opravila na podlagi uporabe seštevka točk, pridobljenih iz zaključnih ocen iz. 7., 8. in 9. razreda osnovne šole pri predmetih slovenščina, matematika in prvi tuji jezik.

 

šolska svetovalna služba

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost