Na zadnji šolski dan v letu 2019, to je bil 23. december, smo imeli sedmošolci tehniški dan z naslovom predpraznično vzdušje. Ker je bilo vzdušje res takšno, nam je bil ta dan še posebej všeč. Že nekaj dni prej smo se razdelili v skupine. Tri skupine učencev so pod vodstvom Žena in deklet s podeželja pekle piškote, ostali pa smo imeli različne delavnice.

Prvo uro so se tisti, ki so se odločili za peko,  zbrali v jedilnici, ostali pa na delavnicah. Naš razred je imel najprej plesno delavnico z učiteljem Nedeljkom, ki nas je naučil plesati dunajski valček. Sprva nam ni šlo najbolje, na koncu pa smo uporabili vse svoje spretnosti in odplesali pravi valček. Naslednjo uro smo preživeli z učiteljico Slavico, ki nam je podala nekaj zamisli za novoletna voščila. Ko smo imeli na listih vsi praznična voščila z lepimi ilustracijami, smo odšli na malico. Tam so se zbrali vsi sedmošolci iz vseh skupin. Temu je sledila tretja ura, kjer smo z učiteljico Kristino izdelali praznične voščilnice. Tu smo morali uporabiti svoje ustvarjalne veščine, ki so prinesla lepe voščilnice. Na koncu te ure smo vsi šli v športno dvorano, kjer je potekala proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti. V kulturnem programu so nastopili recitatorji, glasbeniki, pevski zbor. Vsi četrtošolci so nam zapeli pesem Oj, lepo je res na deželi. Pred nagovorom ravnateljice je bila še plesna točka.

Po bogatem programu smo odšli v učilnice, kjer je prav vsakega sedmošolca pričakala škatla, polna kruha in peciva, na njej pa je bila prijazna novoletna voščilnica. Do konca ure smo se pogovarjali z razredničarko, si zaželeli lepe počitnice ter polni prazničnega vzdušja odhiteli lepim dnevom naproti.

                                                                          Kian Hodžić, 7. b

foto: Andreja Župec, Gorazd Šantej