Spoštovani starši!

Starši, ki želite dostopati do eRedovalnice, izpolnite IZJAVO ZA eREDOVALNICO (PRILOGA). Skenirano izjavo lahko pošljete po navadni pošti na naslov Barbara Flajnik, OŠ Ig, Troštova ulica 24, 1292 Ig ali skenirano po e-pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali jo prinesete osebno. Po prejeti izjavi bomo aktivirali eRedovalnico za vse vaše otroke od 3. razreda naprej. Dostop si nato uredite sami. Pred prijavo si natančno preberite navodila: Navodila za dostop do eRedovalnice

Pomočnica ravnateljice: Barbara Flajnik

 

Ig, 22. 1. 2019

V stiski niste sami

 Na OŠ Ig opažamo, da se ljudje zaradi več razlogov (socialni, sociološki, psihološki …), zlasti domačini,  težko obračajo po pomoč v primeru socialnih stisk.

Odkar na šoli ne rešujemo več regresirane prehrane, imamo zelo slab pregled nad finančnim stanjem naših učencev; vidimo le, kdo ima regresirano kosilo in kdo malico.

Ker se zavedamo, da je vseeno veliko socialnih stisk, razmišljamo, kako na način s »čim manj zadrege« priti do staršev, ki bi pomoč potrebovali.

Seznanjam vas z nekaterimi viri, ki jih starši naših učencev ne koristijo v celoti in s katerimi naša šola razpolaga:

Zaradi sprememb pri bančnem poslovanju in ukinitev trajnikov  v prejšnji obliki je s 1. 1. 2013 tudi OŠ IG prešla na izvajanje SEPA direktnih obremenitev (SEPA sistem plačevanja oz. SEPA SDD).

Kaj je SEPA SDD?

Direktna obremenitev SEPA (krajše SDD) je plačilna storitev, s katero iz vašega transakcijskega  računa lahko poravnate obveznosti do prejemnika plačil v Sloveniji in v državah EU, ki so del enotnega območja plačil v evrih oz. območje SEPA.

Plačnikom (Vam), ki svoje obveznosti (stroške na položnici) že sedaj poravnavate s trajniki  in ste to opravljali do 31. 12. 2012 ob prehodu ni potrebno storiti ničesar, ker se prehod izvede avtomatično, s prenosom soglasij od bank na prejemnika plačil (OŠ IG).

V kolikor pa bi želeli po 1. 1. 2013 urediti novo direktno obremenitev (trajnik/sepa SDD), ali spremeniti obstoječo, boste to storili na OŠ Ig, v pisarni knjigovodje,  in NE več na vaši banki. Za urejanje tega boste morali izpolniti priložen obrazec (soglasje/zahtevek).

Vreme

Cannot get Ljubljana location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Spletne učilnice