V podporo vseevropskega projekta Codeweek 2018, ekipa Varni internet v sodelovanju s 3fs organizira BREZPLAČNO IZOBRAŽEVALNO DOŽIVETJE za otroke 11-13 let (na brezplačni dogodek se je potrebno prijaviti).

Otroci bodo spoznali kaj internet stvari (IoT) je in zakaj bo v prihodnosti odigral tako pomembno vlogo v življenju posameznika. Svoje možgančke bodo napenjali prek različnih miselnih delavnic, spoznavanja tehnologije 5G, Bluetooth, LiFi, Blockchain, AI (umetne inteligence) in se tako naučili osnovnih konceptov delovanja novodobne tehnologije in interneta prihodnosti.

Več si lahko preberete na spletni strani Varni internet

Značka izkazuje odličnost na področju varne uporabe sodobne tehnologije, kot so računalniki, tablice, mobilni telefoni in internet.

Kaj ponuja značka E-varna šola?

  • Vseevropski akreditacijski sistem in podporno storitev za zagotavljanje e-varnega okolja na šolah.
  • Brezplačna orodja, gradiva in nasvete za šole, ki bi rade pridobile veščine in gotovost pri vključevanju in upravljanju z IKT v šolskem okolju.
  • Spletno stran esafetylabel.eu, ki je tudi skupnost šol in učiteljev za izmenjavo izkušenj in ravnanja ob incidentih na šoli.

V šolskem letu 2017/2018 smo ozaveščali učence in starše o varni rabi interneta. V začetku meseca junija smo s pomočjo evalvacijskega vprašalnika ocenili stanje e-varnosti na naši šoli. Še vedno smo upravičeni do bronaste značke E-varna šola, ki velja do decembra 2019.

 

Jedilniki OŠ Ig

SIO 2020

erasmus

Vreme

Cannot get Ljubljana location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Spletne učilnice