V soboto, 11.5.2019, smo na široko odprli vrata šolske stavbe in vanjo povabili vse tiste, ki jih zanima, kaj vse v šoli počnemo poleg učenja.

Učenci smo pekli palačinke in kokice ter pripravili srečelov.

Za naše obiskovalce smo pripravili kviz, v katerem so lahko preverili, kako je z njihovim osnovnošolskim znanjem. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi gledališko predstavo. V različnih delavnicah pa smo preverjali naše ročne spretnosti. Izdelovali smo broške iz filca, različne izdelke iz papirja ter kvačkali.

Nekaj učencev pa se nas je v okviru Erasmus+ zbralo v učilnici skupaj z učiteljema. Želvja maskota Efe iz Turčije je budno opazovala dogajanje, obiskala vse delavnice in si naredila zapiske, da bo lahko o dogajanju poročala, ko se bo junija vrnila domov. Naredili smo nekaj kratkih poskusov, s katerimi smo raziskovali lastnosti in uporabo plinov:

  • Plinski oblak v steklenici (najprej v steklenico vlijemo malo etanola, potem z zračnico damo zrak v steklenico in nastane oblak).
  • pridobivanje plinov O2, H2 in CO2,
  • lebdeči mehurčki (v posodo potresemo sodo bikarbono in polijemo z vodo – začne se izločati CO2; nato napihnemo milni mehurček v posodo in mehurček lebdi na CO2, ker je gostejši od zraka).
  • reševanje potopljenih razbitin (v posodo nalijemo vodo in vanjo potopimo steklenico; ko polnimo steklenico z zrakom, se prične dvigati).

Delo smo zaključili z izdelavo plakatov in zapisi o poskusih v angleškem jeziku.

V ponedeljek, 3.12.2018, smo sprejeli udeležence projekta Erasmus+ iz Irske, Nemčije, Madžarske, Grčije in Turčije. Učenci naše šole so se predstavili s plesom in petjem, udeležence pa sta nagovorila tudi ravnateljica naše šole ter gospod župan.

Udeleženci bodo v tem tednu izvajali zanimive poskuse ter odkrivali lepote Slovenije.

Nekaj utrinkov si lahko pogledate spodaj.

Projekt Erasmus+

Učenci so bili zopet aktivni v okviru projekta Erasmus+, saj so v petek, 23. 11. 2019, eksperimentirali z zrakom in zračnim tlakom. Začeli so tudi izdelovati plakate poskusov.

 Sporočamo, da smo po dolgi, neprespani vožnji in polni pričakovanj prispeli v Frankfurt. Okrepčali smo se v kavarni Starbucks, zdaj pa nadaljujemo svojo pot dalje proti mestu Marburg.

                                                                                                                                                                                 Ekipa Erasmus

Učenci so v soboto, 21. 4. 2018, pri projektu Erasmus+ izvajali poskuse z ognjem in zapisali ugotovitve. Izdelali so tudi predstavitvene plakate izbranih poskusov.

Vreme

Cannot get Ljubljana location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Spletne učilnice