Učenci, letnik 2004 in mlajši so osvojili naslov šolskega področnega prvaka in se uvrstili na državno tekmovanje

Stična, 8.1.2019

Čestitke!                  OŠ IG

PART 1546953345264 2

V športni dvorani OŠ Brežice so se iz štirih polfinalnih skupin najboljši pomerili še v finalu. 

Med njimi sta bila tudi učenca iz naše šole. 

Gašper Krajzel je osvojil naslov šolskega državnega prvaka, Jure Podobnik pa si je s tretjim rezultatom med vsemi udeleženci delil šesto mesto. 

Oba sta nastopala v kategoriji starejših učencev (7. do 9. razred). 

 

ČESTITKE OBEMA!     OŠ IG

Rokometna reprezentanca OŠ Ig, učenci, letnik 2004 in mlajši, je na medbčinskem tekmovanju v rokometu v Škofljici, 25.9.2018, postala šolski medobčinski prvak.

Prvaki

Na šoli deluje tudi gimnastika in ritmična gimnastika po okriljem društva KRG TIM - Mitja Petkovšek.

Ritmična gimnastika ob ponedeljkih: 

"Ritmična gimnastika je čudovita vadba za deklice, ki spodbuja razvoj osnovnih gibalnih sposobnosti. Preko igre se bodo deklice učile pravilne drže, lepe hoje, razvijale gibljivost in urile spretnost z ritmičnimi pripomočki kolebnico, obročem, žogo, kiji in trakom. Spoznavale in osvajale bodo  raznolike ritmičarske, plesne in baletne elemente, ki vam jih bodo ob priložnosti z nastopom tudi pokazale.

Idejni vodja in zastopnik KRG TiM je svetovni gimnastični as Mitja Petkovšek. Vadba bo potekala pod mentorstvom trenerke Mojce Rode, najuspešnejše slovenske ritmičarke, ki je že več let vpeta v razvoj ritmične gimnastike pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije."

Gimnastika ob četrtkih:

"Gimnastika je elementarna športna panoga, ki razvija gibalne sposobnosti, osebnost otrok ter nudi izhodišče za ukvarjanje z drugimi športi in kakovost življenja na višji ravni. Strokovno dognano je, da so otroci v času od 5. do 9. leta starosti najbolj dovzetni za razvoj gibalnih spretnosti. Preko naravnih oblik gibanja, gimnastičnih vaj in vadbe na orodjih otroci razvijejo moč, gibljivost, koordinacijo in ravnotežje ter tako bolje obvladujejo svoje telo. Z vadbo gimnastike bodo otroci poskrbeli za skladen telesni razvoj, pravilno držo in sprostitev ter skozi prijetno doživljanje športa krepili vrednote, lastnosti  in navade, kot so prijateljstvo, sodelovanje, zdrava tekmovalnost, »fair play« in samozavest.

Vadbo bodo vodili izkušeni gimnastični trenerji, pod vodstvom Francija Rojca  in  skrbnim nadzorom gimnastičnega asa Mitje Petkovška."

Rokomet spada med najuspešnejše moštvene športe v Sloveniji. RK Mokerc – Ig je sodoben klub z lastno rokometno šolo, ki deluje v ožji in širši okolici Iga že skoraj 60 let. Je največji klub v občini. Poleg članske ekipe v klubu delujejo tudi ekipe mlajših starostnih kategorij.

rk mokercV klubu dajemo velik poudarek na delu z vami mladimi. Spodbujamo vas k zdravemu preživljanju prostega časa, gojenju moštvenega duha, sodelovanju v skupini in trdnem grajenju delovnih navad. Trudimo se ustvarjati okolje kjer lahko vsi naši člani napredujejo in gradijo pozitivno samopodobo.

Glede na starost vas bomo razvrstili v ustrezno starostno kategorijo. Do 10. leta starosti sodelujete na tekmovanjih v okviru MINI rokometa, po 10. letu starosti pa se začnejo tekmovanja v državnem ligaškem tekmovanju. Poleg udeležbe na tekmovanjih državnega ligaškega tekmovanja, se igralci kluba udeležujete tudi turnirjev doma in v tujini. Tako spoznavate vrstnike iz vse Slovenije in tudi iz tujine, spoznavate različne kraje in se učite samostojnosti.

Igralci RK Mokerc v mlajših kategorijah dosegajo izredne rezultate, glede na njihove uspehe smo med najboljšimi rokometnimi klubi v Sloveniji. Pohvalimo se lahko z več naslovi državnih prvakov v mlajših kategorijah. Članska ekipa nastopa v 1.B državni rokometni ligi.

Treningi potekajo v dvorani OŠ Ig 2 do 4-krat tedensko (odvisno od starostne kategorije). Igralci boste skozi treninge pridobili ustrezno telesno moč, hitrost, spretnost in obvladovanje žoge. Prav tako boste gojili močan moštveni duh in se naučili kako deluje dobro povezana in enotna ekipa.

Vabimo vas, da se nam pridružite na enem izmed treningov in se sami prepričate o čarih rokometa. Poleg igralcev ste k sodelovanju vabljeni tudi mladi novinarji, reporterji, plesalci, ...

Več informacij najdete na naši spletni strani www.mokerc-drustvo.si ali pa nam pišete na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Dejmo J'h!

RK Mokerc-Ig

 

Že sedmo leto zapored bomo tudi letos na OŠ Ig vpisovali nove deklice na vadbo ritmične gimnastike. Vadba poteka v veliki dvorani pod okriljem zunanjega izvajalca ŠD Špička. Lansko leto je ritmično gimnastiko na OŠ IG vadilo 45 deklet, tekmovalna skupina pa se je udeležila tudi šolskih športnih tekmovanj. Dekleta se lahko pohvalijo s 3. mestom na področnem tekmovanju, s katerim so se tudi uvrstile na državno prvenstvo, kjer so dosegle odlično 3. mesto. Poleg tekmovanj dekleta vsako leto pripravijo nastope za starše in šolo.

Karate je na Igu prisoten že peto leto in raste v velik, uspešen klub. V tem času so se člani kluba udeležili veliko tekmovanj, na katerih so osvojili tudi veliko medalj, opravili številne treninge s slovenskimi in tujimi trenerji, vsi pa so izboljšali svojo stopnjo pasu. V letu 2011 je članica kluba postala tudi športnica leta 2010 v občini Ig.

Več prispevkov

Vreme

Cannot get Ljubljana location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Spletne učilnice