V času Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov posebno pozornost posvečamo temi ponovne uporabe. Cilj je ljudem pokazati, da obstajajo tudi drugi, okolju prijaznejši načini porabe, s katerimi je mogoče izdelke in dobrine uporabljati dlje časa in spoštovati naravne vire, ki nam omogočajo preživetje. V tem duhu so pri Zbornici komunalnega gospodarstva pripravili priročnik Ne zavrzi me, ki združuje nekaj kratkih in preprostih napotkov, s katerimi lahko postanemo odgovornejši porabniki in poskrbimo, da odvečni predmeti ne končajo med odpadki, temveč zaživijo novo življenje.

Link za prenos priročnika: https://jumpshare.com/b/iP0NjPkplevHjLJmDZGs

Ne pozabite, imamo moč, da spremenimo svet na bolje. Ne zavrzimo te priložnosti.

                                                                                                                                                           Tanja Crepulja Bićanić, vodja prehrane

1. sestanek komisije za prehrano v šolskem letu 2017/2018

V sredo, 8.11.2017 ob 7.30 uri (učilnica A15), bo potekal prvi sestanek komisije za prehrano. 

Dnevni red sestanka:

  1. Pregled dela v šolskem letu 2016/17.
  2. Nova vodja prehrane in ostale novosti.
  3. Ideje in predlogi, razno.

                                                                     Tanja Crepulja Bićanić, vodja prehrane

                                                                                           ŠOLSKA SHEMA

ŠOLSKA SHEMA je promocijski ukrep Evropske komisije, ki zagotavlja državam članicam možnost financiranja brezplačne ponudbe sadja in zelenjave, ter mleka in mlečnih izdelkov učencem v šoli.

Šolska shema je ime za združeno šolsko sadje in zelenjavo s šolskim mlekom. Naša šola bo tudi letos razdeljevala sadje in zelenjavo kot dodatni obrok poleg redne šolske prehrane (vsak teden). Prav tako pa bomo v okviru šolskega mleka delili tudi mleko in mlečne izdelke (vsak drugi teden).

Režim razdeljevanja sadja:

   Dežurni učenec prinese sadje/zelenjavo/mleko v razred.

   Reditelj poskrbi, da se proizvodi ob koncu ure razdelijo med vse učence.

   V primeru, da kakšen proizvod ostane, ga reditelj na pladnju odnese v jedilnico. Sadje in zelenjava, ter mleko in mlečni izdelki

   šolske sheme so na voljo vsem učencem v jedilnici.

   Olupke in ostanke sadja učenci vržejo v biološki zabojnik.

Učenci:

  • Pri uživanju proizvodov upoštevajte kulturo prehranjevanja.
  • Olupki, koščice in ostanki sadja sodijo v koš za biološke odpadke, tja jih vrzite po končanem uživanju v razredu ali v koš za                biološke odpadke, ki je nameščen na ekoloških otočkih.
  • Ostanki hrane ne sodijo v koš za ostale odpadke.
  • Embalaže mleka in mlečnih izdelkov sodijo v koš za embalažo.
  • V kolikor vam sadje, zelenjava ali mleko ni všeč, ga prepustite tistemu, ki ga bo z veseljem pojedel.
  • Želimo si, da bi s tem projektom spodbudili zdravo prehranjevanje pri mladih s čim pogostejšim uživanjem sadja, zelenjave, ter mleka in mlečnih izdelkov namesto sladkarij in sladkih pijač.

     

     

    Ig, 1. 9. 2017                                                                                                               Tanja Crepulja Bićanić, vodja prehrane

    Vreme

    Cannot get Ljubljana location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

    Spletne učilnice